Přeskočit na obsah

Triple Threat Drill

    Vzdálenost: 4,6 m
    Terč: 3x VTAC tactical target
    Startovní pozice: Pistole nabitá v pouzdře, střelec ve stoje – ruce nad rameny. V případě střelby puškou je dlouhá zbraň v pohotovostní poloze low ready.
    Počet ran: 15

    Autor drillu je Kyle Lamb.
    Kyle Lamb strávil více než 21 let v armádě Spojených států, z toho více než 15 ve Special Missions Unit SMU. Podílel se na mnoha konfliktech, včetně Pouštní bouře, v Bosně, Iráku, stejně jako na bitvě proslavené filmem Black Hawk Down v somálském Mogadišu. Kyle je zakladatelem a prezidentem společnosti Viking Tactics.

    Triple Threat Drill je střelecké cvičení na krátkou vzdálenost, typicky se střílí na 4,6 m (5 yardů), dle pokročilosti střelce si vzdálenost můžete prodloužit. Drill je možné střílet pistolí i puškou.

    Drill se střílí na tři terče VTAC tactical target:

    U terče se střílí pouze na čtvercové a obdélníkové zóny hrudníku, hlavy a pánve. Terče znázorňující tyto zóny si můžete pro snadný tisk na A4 stáhnout.

    Postup drillu:

    Tři terče jsou umístěny vedle sebe.
    Pistole nabitá v pouzdře, střelec ve stoje – ruce nad rameny. V případě střelby puškou je dlouhá zbraň v pohotovostní poloze low ready.

    Po signálu následuje střelba na středový terč – 3 rány na hrudník, 1 rána na hlavu a 1 rána na pánev (případně nejdřív pánev a pak hlava, ale první vždycky 3 rány hrudník). Pak následuje střelba libovolně na levý či pravý terč, opět 3 rány hrudník, 1 rána hlava, 1 rána pánev. A dostřeluje se poslední terč opět 3 rány hrudník, 1 rána hlava, 1 rána pánev.

    Pokud budete střílet cvičení opakovaně, je doporučeno měnit pořadí terčů a jednotlivých zón. Nicméně vždycky se začíná na středovém terči 3 rány do hrudníku.

    Hodnocení:
    Cílem je střelit co nejlepší čas. Počítají se pouze zásahy ve čtvercových a obdélníkových zónách. Zásah mimo se bere jako neúspěšný pokus.
    Za dobrý čas se považuje cca 6s pro pušku a 8s pro pistoli.