Přeskočit na obsah

Evropský Policejní Parkur (EPP)

    EPP je střelecká disciplina známá také pod názvem parkur FBI. Podmínky soutěže jsou předem definovány a závodník může dlouhodobě trénovat jednotlivé fáze. Přesný postup soutěže a postup řešení jednotlivých položek je blíže popsán v pravidlech.

    Závod se střílí na tento běžně dostupný terč:

    Závod se skládá ze 7 částí. Každý závodník střílí do jednoho terče tvaru postavy postupně ze vzdálenosti 7, 30, 25, 20, 15 a 10 metrů v předepsaných polohách (vstoje, vleže, vsedě, zpoza krytu, vkleče) s předem stanoveným způsobem držení zbraně (jednoruč, obouruč) a nabíjení. Na každou část je stanoven čas střelby a počet výstřelů. Celkový čas činí 5 min. 30 sek. a závodník může vystřelit celkem 50 nábojů. Vše probíhá na určené povely, každý závodník má svého časoměřiče. Součet bodů ze všech částí dává celkový výsledek. Maximální nástřel činí 250 bodů. Nejlepší střelci dosahují výkonu nad 240 bodů.

    ČÁSTI PARKURU

    1. Střelba obouruč s přebitím, 2 x 5 ran v čase 15 vteřin ze vzdálenosti 7 m
    2. Střelba obouruč vleže, 5 ran ze vzdálenosti 30 m
    3. Střelba obouruč vsedě, 5 ran ze vzdálenosti 25 m
    4. Střelba vstoje zpoza krytu, 5 ran z pravé strany spouštěno pravou rukou a 5 ran z levé strany spouštěno levou rukou, ze vzdálenosti 20 m
    5. Střelba obouruč v kleče, 5 ran ze vzdálenosti 15 m
    6. Střelba obouruč vstoje, 5 ran ze vzdálenosti 15 m v čase 10 vteřin
    7. Střelba jednoruč vstoje, 5 ran ze vzdálenosti 10 m do jednoho malého terčíku a střelba obouruč vstoje do druhého malého terčíku.

    Tabulka poloh, vzdáleností a časů střelby.