Přeskočit na obsah

Circle Drill

    Vzdálenost: 6,5 m
    Terč: kruh, plate 20cm v průměru
    Startovní pozice: libovolná
    Počet ran: 36

    Circle Drill má za cíl naučit střelce vztahu mezi rychlostí a přesností. Výborné cvičení na kontrolu resetu spouště. Snažte se držet plynulou kadenci střelby u každého stringu.

    Drill začíná pomalou střelbou 6 ran na terč (1 rána za sekundu). Opakuj cvičení ještě jednou. Tohle je základní střelba bez časového presu.

    Dále se zvýší tempo. Střelíš 6 ran ve zrychleném tempu (2 rány za sekundu). Opakuj cvičení ještě jednou. Tahle rychlost je pro mnoho střelců ještě „komfortní zóna“, mohou stále dosahovat rozumných zásahů.

    Nakonec maximalizuj tempo vystřelením 6 ran v tempu okolo 4 ran za sekundu (nebo rychle jak je to možné, pokud je frekvence 4 rány/s rychlejší, než jsi schopen udržet pod kontrolou). Opakuj cvičení ještě jednou. Tohle tempo by mělo dostat střelce z „komfortní zóny“ a donutit ho více kontrolovat zpětný ráz a obraz mířidel. Přesnost bude trochu trpět, ale cílem je mít 90%+ na terči.

    Pro zvýšení náročnosti můžeš drill upravit a střílet jak silou, tak i slabou rukou. Cíl je stejný. Nejdříve pomalá střelba, potom rychlá komfortní a nakonec maximální rychlostí bez ztráty kontroly nad zbraní.